Tussenselectie

 

Kun je al beter turnen dan kan het zijn dat je wordt uitgekozen om mee te doen aan de screeningsdag. 2 keer in het jaar worden er voor meisjes tot ongeveer 9 jaar die mogelijk meer kunnen uitgenodigd om op een zaterdag te trainen. Daar worden ze bekeken door de tussenselectie- en selectie trainers. Als je goed genoeg bent, ga je eerst naar de tussenselectie basisgroep. Daar beginnen alle jonge meisjes. Vanuit deze groep kun je doorstromen naar de selectie of naar de volgende tussenselectie groepen (tussenselectie middenbouw en bovenbouw).

Voor de jongens wordt een soortgelijk systeem opgezet op zeer korte termijn. Ook de jongens worden gescreend en kunnen vanuit zo’n screeningsmoment doorstromen naar de tussenselectie jongens of selectie jongens.

De tussenselectie turnt op 5e en 6e divisie niveau.

De tussenselectie meisjes doen mee aan de TUrn COmpetitie (kortweg TUCO), welke uit 3 wedstrijden bestaat. Van de TUCO zijn er 2 “varianten”: TUCO hoog en TUCO laag. TUCO hoog is voor de hogere niveaus, namelijk vanaf NTS 8 en TUCO laag is voor de niveau’s 9 en lager.

De tussenselectie jongens hebben ook een TUCO, alleen dan zitten alle groepen bij elkaar, omdat er helaas minder jongens turnen dan meisjes!

De tussenselectie traint 1x in de week in de zaal in de gymzaal van de Wolfert. Ze moeten hard trainen om op het goede niveau te blijven.

 Gepubliceerd door op 25 april 2012